Subnavigatie
29 April 2019

Jent Bijlstra spreekt voor OTIB


Het Atrium in het MAC3PARK stadion van Lumen Hotel & Events was op woensdag 24 april, vooraf aan de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen, het decor voor een speciale bijeenkomst. Zo’n 120 werknemers en 30 werkgevers uit de (elektro)techniek waren aanwezig voor ‘De Aftrap van OTIB’.

OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor technische installatiebedrijven, zet zich in om met expertise en financiële steun de drempel tot opleiding en ontwikkeling zo laag mogelijk te maken. Tijdens deze bijeenkomst lag de focus dan ook op het blijven ontwikkelen van jezelf als medewerker. De omgeving om je heen staat niet stil, dus als medewerker kun je ook niet stil blijven staan, was de kern van het verhaal.

Tijdens het inhoudelijke programma, geleid door Robert-Jan de Vries (voorzitter OTIB), werd het thema om te blijven ontwikkelen extra aangestipt door Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads. Onderwerpen als kunstmatige intelligentie en de transitie naar nieuwe energie kwamen naar voren in deze presentatie. Hieruit bleek dat aanpassen aan de nieuwe mogelijkheden die de wereld jou biedt nodig is, want: ‘when you snooze, you lose’ was het credo.

Na een korte pauze werd een verhaal uit de praktijk gedeeld door Jent Bijlstra, directeur bij Bijlstra Installaties uit Dokum. Het bedrijf heeft een aantal jaren geleden het roer drastisch omgegooid, waardoor de medewerkers een grotere en vrijere rol kregen in de bedrijfsvoering. Na het verhaal van Bijlstra kwam Dirk Marcellis aan het woord om kort te vertellen over zijn eigen persoonlijke ontwikkeling van profvoetballer naar relatiebeheerder bij PEC Zwolle. Aansluitend gaf Marcellis de aanwezigen een voorbeschouwing op de wedstrijd PEC Zwolle tegen FC Groningen.

Tot slot ontvingen de aanwezige werknemers een scholingscheque namens OTIB. Deze cheque kan worden gebruikt voor verschillende cursussen en scholingen om de kennis van de werknemers op peil te houden. Na een buffet verplaatsten de gasten zich naar de tribune, waar de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen aanschouwt werd. Een wedstrijd die helaas na 57 minuten, bij een 1-2 tussenstand, gestaakt diende te worden vanwege het noodweer, maar desondanks wordt er teruggekeken op een mooie avond.

Bron: peczwolle.nl/nieuws/aftrap-campagne-otib-in-stadion

Terug naar overzicht

Mis onze aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.