Subnavigatie

Warmteterugwinning (WTW)


Hoe werkt het? 

Het warmteterugwinningssysteem zorgt voor een circulatie waarbij verse lucht van buiten wordt toegevoerd en lucht van binnen wordt afgevoerd. Dit systeem haalt de warmte uit de afvoerlucht van verschillende vertrekken in een woning. Tegelijkertijd zuigt het systeem verse lucht van buiten naar binnen. De verse lucht wordt in de unit langs een zogenaamde warmtewisselaar geleid. Deze warmtewisselaar brengt de warmte van de afvoerlucht over op de verse lucht, waardoor de verse lucht wordt voorverwarmd. De vers voorverwarmde lucht wordt vervolgens in de verschillende vertrekken geblazen. Zo geniet u altijd optimaal van schone lucht door uw hele woning.

Is mijn huis geschikt? 

Er zijn een aantal zaken van belang wanneer u overweegt een warmteterugwinningssysteem te laten installeren. Allereerst zal de woning totaal gesloten moeten blijven. Dit betekent dat er geen ventilatieroosters in de ramen mogen zijn, omdat er anders warmte verloren gaat. Daarnaast is mag er geen afzuigkap met motor naar buiten worden toegepast. Omdat er sprake is van een gesloten systeem waarbij de hoeveelheid inkomende lucht gelijk is aan de hoeveelheid uitgaande lucht, zou de woning vacuüm worden gezogen wanneer een dergelijke afzuigkap aanwezig is. Tot slot is de toepassing van een open haard niet mogelijk. Hiervoor is veel zuurstof nodig die niet wordt aangeleverd door het WTW-systeem, waardoor dit ook niet via de schoorsteen naar buiten kan. 

Wat levert het op? 

Schone lucht is niet alleen prettiger, het is ook beter voor uw gezondheid. Door de circulatie van schone lucht voorkomt u dat er schimmels en bacteriën uw huis betreden. Daarnaast zorgt het warmteterugwinningssysteem voor een fijne warmte in huis. Doordat er continu verse lucht wordt verspreid, is de woning droger. Droge lucht neemt sneller warmte op dan vochtige lucht, waardoor de lucht aangenamer aanvoelt. Bovendien bespaart u hiermee veel energie. De warmte van de afvoerlucht wordt immers overgedragen op de verse lucht, waardoor er geen energie verloren gaat.

Offerte aanvragen

De voordelen op een rijtje

Een warmteterugwinningssysteem heeft veel voordelen voor u en uw woning. Wij hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet: 

 

  • Lagere energiekosten
  • Een WTW-systeem wint 90% van de warmte terug, waardoor uw energiekosten flink zullen dalen.
  • Beter voor het milieu
  • Met een WTW-systeem stoot u minder CO2 uit door weinig gebruik te maken van gas en fossiele brandstoffen.
  • Schone lucht 
  • Door de filtering van verse lucht ontstaat een schone lucht, waardoor u minder last heeft van allergieën en luchtwegproblemen.
  • Aangename warmte 
  • Het WTW-systeem maakt u woning droger, waardoor warmte sneller wordt opgenomen en de lucht aangenamer aanvoelt. 
 
Offerte aanvragen

Mis onze WTW aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.