Subnavigatie

Laadpaal


Hoe werkt het?

Met een laadpaal kunt u uw elektrische auto gemakkelijk thuis opladen. Deze paal kan worden geplaatst op uw eigen terrein of in uw garage en wordt aangesloten op een aparte groep in de meterkast. Zo weet u zeker dat de meterkast het vermogen aankan en er geen kortsluiting zal ontstaan. Er zijn een aantal verschillende varianten mogelijk bij het kiezen van een laadpaal. Afhankelijk van uw wensen en uw type auto kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een laadpaal met meer laadvermogen, een dubbele aansluiting of extra beveiliging. Onze gespecialiseerd installateurs vertellen u graag meer over de keuzemogelijkheden.

Is mijn huis geschikt?

Als particulier bent u vrij om op uw eigen terrein een laadpaal te plaatsen. In veel gevallen is de oprit of de garage de meest geschikte plek. Mocht u geen mogelijkheid hebben om een laadpaal op uw eigen terrein te plaatsen, dan kan de laadpaal ook in de openbare ruimte worden geplaatst. Hiervoor is echter toestemming van de gemeente nodig. Wanneer u een laadpaal bij een openbare parkeerplaats wilt plaatsen, dient u in elk geval een vergunning aan te vragen.

Wat levert het op?

Elektrisch rijden is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor uw portemonnee. De kosten per kilometer met elektrisch rijden bedragen ongeveer 3,5 eurocent. De gemiddelde kosten voor het rijden op benzine per kilometer liggen daarentegen veel hoger: 11,5 eurocent. Wanneer u een hybride of volledige elektrische auto privé gebruikt, is een laadpaal niet alleen makkelijk, maar ook onmisbaar. Hoewel het op veel verschillende plekken in Nederland mogelijk is om uw auto op te laden, zult u vanwege de lage actieradius van veel auto’s uw auto ook thuis op moeten laden om ongemakken te voorkomen. 

Offerte aanvragen

De voordelen op een rijtje

  • Thuis opladen
  • Met een laadpaal thuis bent u niet meer afhankelijk van openbare laadpalen en kunt altijd zorgeloos op pad. 
  • Goed voor het milieu
  • Met een elektrische auto voorkomt u de uitstoot van schadelijke stoffen. Wanneer u hybride rijdt, heeft u met een laadpaal aan huis bovendien minder brandstof nodig.  
  • Kosten besparend 
  • Door elektrisch te rijden bespaart u veel geld op uw brandstofkosten.  
  • Gemakkelijke installatie
  • Een laadpaal is gemakkelijk te plaatsen en te installeren door een van onze gespecialiseerde installateurs. 

     

Mis onze laadpaal aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.