Subnavigatie

Waterontharder


Hoe werkt het?

In kraan- en leidingwater zit een bepaalde hoeveelheid kalk. Deze hoeveelheid wordt vaak uitgedrukt in zogenaamde hardheid. Hoe harder het water, hoe meer kalk erin zit. Hoewel kalk niet direct schadelijk is voor uw gezondheid, heeft het wel invloed op de werking van veel huishoudelijke apparaten. Waterontharders verminderen de hoeveelheid kalk in het water. In de ontharder zitten kleine harsbolletjes waar het leidingwater langs stroomt. De harsbolletjes binden de kalk aan zich en laten natrium los. Op deze manier wordt kalk vervangen door natrium en kunt u genieten van ‘zacht’ water.

Is mijn huis geschikt?

Waterontharders zijn geschikt voor iedere woning en ieder pand, zowel klein als groot. In overleg met u plaatsen onze deskundige installateurs een waterontharder op een geschikte plek. Het is hierbij enkel van belang dat de ontharder wordt geplaatst in een vocht- en vorstvrije ruimte en toegankelijk is voor het bijvullen van zout.

Wat levert het op?

Een waterontharder is om meerdere redenen zeer voordelig. Omdat kalk warmte tegenhoudt, gaat er veel warmte verloren bij water met een hoge hardheid. Met een waterontharder gaat u dit tegen en kunt u tot wel 20% energie besparen. Daarnaast zorgt u met een waterontharder voor een langer behoud van uw apparatuur en voor een glanzende badkamer. Kalkaanslag is namelijk verleden tijd. Bovendien is zacht water beter voor uw huid. Met een waterontharder vermindert u daarom huidproblemen, zoals een droge huid of eczeem. 

Offerte aanvragen

De voordelen op een rijtje

Met een waterontharder investeert u in schoon en zuiver water. Dat is niet alleen beter voor uw huishoudelijke apparaten, maar ook voor u. Zo profiteert u met een waterontharder van: 

  • Besparing op energiekosten
  • Met een waterontharder bespaart u veel geld op uw maandelijkse energiekosten. 
  • Een langere levensduur van uw apparatuur
  • Door kalkaanslag slijten huishoudelijke apparaten sneller. Met een waterontharder verlengt u de levensduur ervan. 
  • Een kalkvrije badkamer 
  • Met een waterontharder blijft uw douche en kraan vrij van kalkaanslag. 
  • Minder huidproblemen
  • Zacht water is beter voor uw huid en vermindert huidproblemen, zoals een droge huid en eczeem. 
  • Bescherming van het milieu
  • Door de waterontharder verbruikt u minder antikalkmiddelen. Hiermee draagt u bij aan een schoner milieu. 
 
Offerte aanvragen

Mis onze waterontharder aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.