Subnavigatie

Zonnepanelen


Hoe werkt het? 

Met behulp van zonnepanelen wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. De panelen worden geplaatst op het dak van een huis en bestaan uit fotovoltaïsche cellen die opgebouwd zijn uit verschillende laagjes. Door zonlicht wordt elektrische spanning opgewekt tussen deze laagjes. Door een zogenaamde omvormer wordt deze spanning omgezet naar wisselstroom. Dat is de stroom die geschikt is voor huishoudelijke apparaten.

Is mijn huis geschikt? 

Hoewel de zon in Nederland niet het hele jaar door schijnt, is er voldoende zonlicht om stroom op te kunnen wekken. De reden hiervoor is dat zonnepanelen geen direct zonlicht nodig hebben om stroom te genereren. Zelfs op een bewolkte dag kan een zonnecel elektriciteit leveren. Toch zal niet bij elk huis met zonnepanelen een gelijke hoeveelheid elektriciteit worden opgewekt. Voor het hoogste rendement dienen de panelen naar het zuiden te worden gericht. Ook de hoek van het dak bepaalt hoeveel profijt een huis van zonnepanelen zal hebben.

Wat levert het op? 

Zonnepanelen zijn niet alleen voordelig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu en uw woning. Met zonnepanelen wordt u voorzien van 100% groene en duurzame stroom en vermindert u de uitstoot van CO2. Bovendien stijgt de waarde van uw huis met zonnepanelen en dalen de energiekosten per maand.

Genoeg redenen dus om te profiteren van energie van de zon. 

Offerte aanvragen

De voordelen op een rijtje

Met zonnepanelen investeert u in duurzaamheid. Dat is niet alleen voordelig voor u, maar ook voor uw omgeving. Zo profiteert u met zonnepalen van: 

  • Een hogere huiswaarde 
  • Zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel, waardoor uw huiswaarde stijgt. 
  • Lagere energiekosten
  • Met zonnepanelen bespaart u veel op uw maandelijkse energiekosten.
  • Groene en duurzame stroom 
  • Zonnepanelen verminderen de uitstoot van CO2 en dragen bij aan een schoner milieu.  
  • Een korte terugverdientijd
  • U verdient de investering in zonnepanelen gemiddeld binnen acht jaar terug. 
 
Offerte aanvragen

Meer weten? Bekijk onze video over zonnepanelen!

Mis onze zonnepanelen aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.