Subnavigatie

Zonneboiler


Hoe werkt het?

Een zonnecollector is het belangrijkste onderdeel van een zonneboiler. De zonnecollector wordt net als een zonnepaneel geplaatst op het dak van een huis. Deze vangt de warmte van zonlicht op en gebruikt het om vloeistof op te warmen. De opgewarmde vloeistof wordt vervolgens door een buizensysteem naar een voorraadvat met leidingwater gestuurd. Op deze manier wordt het water verwarmd. Wanneer de vloeistof is afgekoeld, wordt het teruggestuurd naar de zonnecollector om opnieuw op te warmen.

Is mijn huis geschikt?

Ondanks het feit dat de zon niet dagelijks schijnt in Nederland, zult u altijd worden voorzien van warm water. Wanneer de zonnecollectoren te weinig zonlicht op hebben gevangen om de vloeistof op temperatuur te brengen, zal de naverwarmer in worden geschakeld. Deze naverwarmer komt vaak in de vorm van een cv-ketel. Voor een goede werking van dit systeem zal uw cv-ketel geschikt moeten zijn om als naverwarmer te dienen. Bovendien is het belangrijk om na te gaan hoeveel warm water uw huishouden behoeft. Afhankelijk daarvan kan een zonnecollector meer of minder geschikt zijn.

Wat levert het op?

Hoewel de aanschaf van een zonnecollector een flinke investering is, krijgt u er veel voor terug. Zo draagt u bij aan een schoner milieu, omdat u minder CO2 uitstoot. Daarnaast kunt u voor een groot deel uw water zelf verwarmen, waardoor u niet meer afhankelijk bent van energieleveranciers en verzekerd bent van een enorme besparing op uw energiekosten. Bovendien ontvangt u in veel gevallen een premie voor het plaatsen van een zonnecollector.

Zo kunt u zorgeloos genieten van warm water door de zon.  

Offerte aanvragen

De voordelen op een rijtje

Waarom zou u nog te veel betalen voor uw energierekening als uw gemakkelijk geld kunt besparen? Zonnecollectoren zorgen voor: 

  • Een beter milieu
  • Met zonnecollectoren profiteert u van groene energie en stoot u minder CO2 uit. 
  • Lagere energiekosten
  • U produceert uw eigen warmte, waardoor u onafhankelijk bent van energieleveranciers en veel kosten bespaard.  
  • Premies 
  • Veel gemeenten en instanties keren een premie uit bij de aanschaf van zonnecollectoren. 
  • Aansluiting op bestaande verwarmingsbron
  • Een zonnecollector kan gemakkelijk aan worden gesloten op uw bestaande verwarmingstoestel.

  •  
Offerte aanvragen

Meer weten? Bekijk onze video over zonneboilers!

Mis onze zonneboiler aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.