Subnavigatie

Waarom is waterzijdig inregelen belangrijk?


Met waterzijdig inregelen wordt uw cv-installatie in balans gebracht. Dit zorgt ervoor dat alle radiatoren een gelijke hoeveelheid warmte afgeven en elke plek in huis aangenaam wordt verwarmd.

Veel cv-ketels worden bij de installatie niet direct waterzijdig ingeregeld. Dit heeft als gevolg dat de radiator die het dichtst bij de cv-ketel is geplaatst het snelst en het meeste warme water krijgt. Radiatoren die relatief ver van de cv-ketel afstaan, ontvangen daarentegen weinig warm water. Hierdoor loopt de temperatuur in de ene kamer sneller op dan in de andere en is er sprake van onbalans in de verdeling van warm water. Bovendien neemt het gasverbruik toe omdat de watertemperatuur niet optimaal is.

Om dit probleem tegen te gaan, helpen onze installateurs u graag bij het waterzijdig inregelen van uw cv-ketel. Tijdens het inregelen wordt de maximale doorstroomopening afgesteld. De radiatoren die ver van de cv-ketel afstaan hebben een grotere opening nodig dan de radiatoren dichtbij de ketel. De juiste grootte van de opening wordt bepaald tijdens het waterzijdig inregelen. Op deze manier krijgt elke radiator de juiste hoeveelheid water en worden alle kamers gelijkmatig verwarmd. Zo kunt u optimaal genieten van de warmte en profiteert u van een lagere energierekening.

Laat onze installateurs uw cv-ketel waterzijdig inregelen. Plan vandaag nog een afspraak! 

Afspraak plannen

Voordelen van waterzijdig inregelen

Door uw cv-ketel waterzijdig in te laten regelen profiteert u van: 

  • Lagere energierekening 
  • Een waterzijdig ingeregelde cv-ketel zorgt voor een constante watertemperatuur, minder gasverbruik en daardoor een lagere energierekening.
  • Gelijkmatige warmteverdeling
  • Waterzijdig inregelen zorgt er voor dat elke radiator - ongeacht de afstand tot de cv-ketel - dezelfde hoeveelheid warm water krijgt. 
  • Meer comfort 
  • Door een gelijkmatige verdeling van warmte geniet u in elke kamer van een aangename temperatuur. 
  • Gespecialiseerde service 
  • Onze installateurs weten precies welke inregeling past bij uw cv-ketel en uw ruimte. 
 
Afspraak plannen

Mis onze inregel aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.