Subnavigatie

Onze geschiedenis


Van Meijer naar Bijlstra en van Berlikum naar Dokkum. Er is in de loop der jaren veel veranderd binnen Bijlstra Installaties. Lees en ontdek het verhaal achter de ontwikkeling van ons bedrijf.

 

1997  Jent Bijlstra neemt Technisch Buro Meijer in Berlikum over.

In 1997 is het zover. Na een korte onderhandelingsperiode besluit Jent Bijlstra Technisch Bureau Meijer definitief over te nemen en een nieuwe koers te varen.  

1999  Opening tweede vestiging in Dokkum. 

De zaken gaan goed waarop Bijlstra besluit een tweede vestiging te openen in Dokkum. Met deze stap hoopt het bedrijf haar bereik binnen Friesland uit te breiden. 

1999 Technisch Buro Meijer wordt Bijlstra Installaties.

In datzelfde jaar wordt de naam van het bedrijf omgedoopt tot 'Bijlstra Installaties'. Met de nieuwe naam wordt vanzelfsprekend gerefereerd aan de nieuwe eigenaar van het bedrijf. Bovendien laat de nieuwe naam ook aan de buitenwereld zien dat het bedrijf een nieuwe weg is ingeslagen. 

2002  Verhuizing vestiging Berlikum.

Drie jaar later is het tijd voor een verhuizing van de vestiging in Berlikum. Aan de rand van het dorp wordt in die periode druk gewerkt aan een terrein met nieuwe bedrijfspanden. Bijlstra is er vervolgens als de kippen bij om het pand midden in het dorp in te wisselen voor een groter pand buiten het centrum. 

2005  Vestiging Berlikum wordt verkocht.

De groei van het bedrijf is in volle gang. Met name in Dokkum bouwt Bijlstra Installaties flink aan haar naam als 'gerenommeerde totaalinstallateur van Friesland'. Daarop wordt besloten de vestiging in Berlikum te verkopen en de pijlen te richten op Dokkum. 

2006  Voorbereidingen en plannen voor nieuwbouw in Dokkum.

De groei heeft zijn top nog niet bereikt, merkt ook Bijlstra. Mede om die reden worden er plannen gemaakt en voorbereidingen getroffen om een nieuw pand te openen in Dokkum. 

2008  Opening nieuw bedrijfspand op de Hogedijken.

Na twee jaar is het eindelijk zover. Op het industrieterrein in Dokkum wordt het nieuwe, moderne pand van Bijlstra Installaties aan de Hogedijken feestelijk geopend.  

2015  Start nieuwe organisatieopzet.

Het is goed gedijen aan de Hogedijken waar Bijlstra Installaties langzamerhand verder doorgroeit. Een belangrijk stap in dat groeiproces wordt in 2015 gezet wanneer Bijlstra besluit de organisatie anders op te zetten. In de nieuwe vorm wordt gewerkt vanuit de Lean & Learn methode, waarbij een lerende organisatie het uitgangspunt is. 

Neem contact met ons op

Meer weten? Bekijk onze bedrijfsfilm!

Mis onze aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.