Subnavigatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)


Bij Bijlstra geloven we in duurzaam ondernemen. Hierbij denken we niet alleen aan ons eigenbelang, maar ook aan het belang van de maatschappij. Daarom maken we bij Bijlstra gebruik van duurzame technieken en nemen we milieubewuste beslissingen.

Wat is het?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een begrip dat betrekking heeft op de verantwoordelijkheid van ondernemers. Het houdt in dat ondernemers bereid zijn om op een verantwoorde manier om te gaan met maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden en vergrijzing. In eerste instantie is MVO erop gericht om ondernemers de bestaande problemen niet groter te laten maken. Een aantal bedrijven gaan hierin een stap verder en nemen het voortouw om een bijdrage te leveren aan het oplossen van de problemen. Bijlstra Installaties behoort tot de bedrijven in de laatste categorie. 

Waarom MVO?

Ieder bedrijf kent zijn eigen beweegredenen om al dan niet bezig te zijn met MVO. Over het algemeen worden er vaak drie hoofdmotieven aangedragen. Voor Bijlstra Installaties is elk motief een belangrijke reden om voor MVO.

Omdat het loont

MVO kent veel voordelen op financieel gebied. De marktwerking laat zien dat de vraag naar duurzame producten en diensten stijgen. Het aanbod vanuit bedrijven zoals Bijlstra stijgt daardoor. Daarnaast kan een bedrijf door MVO veel kosten besparen op energie en grondstoffen met behulp van slimme duurzame investeringen.

Omdat het moet 

Vanuit de nationale en internationale wetgeving steeds meer nadruk gelegd op het belang van MVO. Verschillende regels, wetten en richtlijnen dienen gehanteerd te worden om de schade voor het milieu en het klimaat te beperken. 

Omdat het hoort 

MVO is ook een kwestie van bedrijfsethiek. Veel bedrijven willen op een fatsoenlijke manier zaken doen en op die manier een bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu. Bijlstra Installaties is zo'n bedrijf. Wij doen aan MVO, omdat we vinden dat het hoort. Voor ons is MVO geen verplichting, maar een verlangen.

Bijlstra en MVO

Bijlstra Installaties is een voorloper op gebied van MVO. Door verschillende duurzame investeringen te doen helpen we niet alleen ons bedrijf vooruit, maar werken we ook mee aan een gezonde maatschappij voor iedereen. Dit is een greep uit de investeringen die we hebben gedaan binnen ons bedrijf om het zo een stukje duurzamer te maken:

Warmtepomp

Dieselauto's met lagere uitstoot

Meer weten?

Wilt u meer weten over MVO of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf om MVO te gaan ondernemen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over. 

Afspraak plannen

Stel uw vragen en doe uw verhaal in een persoonlijk gesprek. 

Plan afspraak

Bel mij terug

Onze medewerkers bellen u op een geschikt moment terug.

Bel mij terug

Contact opnemen

Stel uw vragen en ontvang advies van onze specialisten.

Contact opnemen

Mis onze aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.