Subnavigatie

Waarom is onderhoud aan het WTW-systeem belangrijk?


Een Warmteterugwinningssysteem (WTW-systeem) zorgt voor een toevoer van schone buitenlucht in uw huis. Om de schone lucht te blijven garanderen, is het van belang uw WTW-systeem goed te laten onderhouden.

Het WTW-systeem haalt frisse lucht van buiten en brengt dit op temperatuur met behulp van een zogenaamde warmtewisselaar. De opgewarmde lucht wordt via de luchtkanalen in huis geblazen, waardoor u kunt genieten van schone lucht op uw gewenste temperatuur. Om dit te kunnen blijven doen, raden wij u aan het ventilatiesysteem regelmatig van onderhoud te voorzien. Na verloop van tijd hopen bacteriën en stof zich namelijk op in zowel de luchtkanalen als in de WTW-unit. Hierdoor neemt de afzuigcapaciteit af en raakt uw schone lucht vervuild. Bovendien zorgt een goedwerkend WTW-systeem voor een droge lucht. Door uw WTW-systeem periodiek van onderhoud te voorzien, voorkomt u dat vocht en schimmels uw huis binnentreden. 

Leven in een schone lucht is niet alleen aangenamer, maar ook beter voor uw gezondheid. Wanneer uw WTW-systeem vol zit met stof neemt de luchtkwaliteit af en is de kans op klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten, longaandoeningen of allergieën vele malen groter. Daarnaast voorkomt u met periodiek onderhoud hoge kosten. Door uw ventilatiesysteem eens in de zoveel tijd te laten reinigen en onderhouden, verlengt u de levensduur ervan. Zo bespaart u de aanschaf van vervangende onderdelen en kunt u altijd onbezorgd genieten van schone, verse lucht. 

Sluit uw voordelige onderhoudsabonnement gemakkelijk online af! 

Onderhoudsabonnement afsluiten

Voordelen van onderhoud

Laat uw ventilatiesysteem onder handen nemen door ons en geniet van: 

  • Schone lucht 
  • Door uw ventilatiesysteem periodiek te laten reinigen en onderhouden bent u altijd verzekerd van schone lucht. 
  • Een goedwerkend ventilatiesysteem
  • Onderhoud zorgt voor een goede werking van het systeem, waardoor u kunt genieten van frisse lucht op de juiste temperatuur. 
  • Een gezonde leefomgeving
  • Schone lucht vermindert klachten zoals hoofdpijn, longaandoeningen en allergieën. 
  • Lage kosten
  • Regelmatig onderhoud voorkomt dure reparaties. 
  • Snelle service 
  • Met een onderhoudsabonnement profiteert u van onze snelle service- & onderhoudsdiensten en is een storing in mum van tijd verholpen. 
Onderhoudsabonnement afsluiten

Mis onze WTW aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.