Subnavigatie
13 November 2018

CDA op bezoek bij Bijlstra Installaties


DOKKUM - Bijlstra Installaties aan de Hogedijken in Dokkum heeft bezoek ontvangen van het CDA. “Prachtig om zo’n bedrijf in onze gemeente Noardeast-Fryslân te hebben. Dit is zeer inspirerend en past bij het nieuwe denken. Hier heeft het CDA kennis gemaakt met een totaal andere manier van leidinggeven” antwoord lijsttrekker Lieuwe Sytsma na de toelichting door Jent Bijlstra.

“Bij Bijlstra Installaties denken we niet in 'ik' en 'jij', maar in 'wij'. Samen doen we waar we goed in zijn en helpen we elkaar waar nodig. Zo zorgen we voor een optimale werksfeer en het beste resultaat voor onze klanten.” zoals Jent Bijlstra de verandering in de organisatie het op zijn kortst beschrijft.

Jent Bijlstra neemt de fractieleden mee in de verandering die de organisatie in 2015 heeft ingezet. In de organisatie gaat het om een zogenaamde ‘lerende organisatie’, met teams die steeds meer zelfsturend zijn door meer overleg en betrokkenheid bij de processen in een organisatie van administratie, tot werkvoorbereiding en uitvoering. Deze systematiek is gebaseerd op de Lean & Learn methode van grondlegger Ricardo Semler.

De fractieleden zijn onder de indruk van het besluit dat heeft bijgedragen om te komen tot deze andere organisatievorm, waarbij de directeur meer een coach is dan een leider. Als leider meet je de medewerkerstevredenheid en onderneemt actie, zodra er ontevredenheid ontstaat. Als coach, volgens de Semler-methode, monitor je de zelfstandigheid van medewerkers en ben je ervan overtuigd dat je elkaar moet helpen daar waar dit nodig is. Een installatiebedrijf waar men zich nog hecht aan een klantgericht eerlijk advies op maat. Samen komt men op basis van vakkennis en vakmanschap tot de meest passende oplossing tot het beste resultaat voor de klant.

“Bijlstra Installaties is maatschappelijk verantwoord bezig en gedraagt zich hier ook naar door dit in de praktijk te brengen. Duurzaamheid is in het verkiezingsprogramma van CDA Noardeast-Fryslân opgenomen, maar dit is meer dan alleen duurzaamheid. Bijlstra Installaties is actief bezig met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en dat is wat wij hier ook in Noardeast-Fryslân willen zien. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen door te mogen doen waar ze goed in zijn, zijn tevreden en blijven langer wonen en werken in onze regio.”

In het schema van werkbezoeken die de Provinciale Statenleden in de provincie Fryslân brengt, is er een combinatie gemaakt met de campagne die het CDA in de gemeente Noardeast-Fryslân voert voor de aankomende verkiezingen op 21 november 2018.

Terug naar overzicht

Mis onze aanbiedingen en speciale acties niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.