Bijlstra Installaties T. 0519 - 22 17 90

Hogedijken 22       F. 0519 - 22 17 47

9101 WV Dokkum  E. info@bijlstra.nl

ECO200 ‘Energie uit melk’

Bijlstra Installaties is partner van AgriComfort en het unieke ECO200 systeem.Wat is ECO200?

ECO200 is een compleet verwarmingssysteem, die melkwarmte als bron gebruikt. Het koel- en verwarmingsproces wordt zodanig geïntegreerd dat voor beide maar één keer energie hoeft te worden ingekocht, in plaats van de gebruikelijke twee keer. De warmte uit het melkkoelproces wordt gebruikt om de melkleidingen en melktank te spoelen, eventuele bedrijfsruimtes te verwarmen en het woonhuis van warmte te voorzien. Dit levert een reductie van energie en CO2 uitstoot op. Deze aanpak levert energetisch een veel hoger rendement op dan de huidige energiebesparende mogelijkheden in de melkveehouderij!

Hoe werkt ECO200?

Bij het koelen van verse melk van de koe (34°C) naar de ideale bewaartemperatuur in de tank (4°C) komt erg veel warmte vrij. De totale hoeveelheid aan warmte wordt bij de huidige koeltankinstallaties door één of meerdere ventilatoren op de koelmachine afgevoerd naar de  buitenlucht.

Bij ECO200 wordt gebruik gemaakt van verschillende typen energiebuffers en een warmtepomp. Deze neemt een (groot) deel van de koelfunctie over van de melkkoelmachine en is geschikt om met temperaturen tot 55°C de verwarmingsfunctie te vervullen. Een geavanceerd regelsysteem zorgt ervoor dat de componenten nauwkeurig en betrouwbaar met elkaar samenwerken.

Regelsysteem

Na oplevering van ECO200 blijven wij op afstand alle energiestromen volgen en weet u nauwkeurig wat er binnen de installatie gebeurt. Zo kunnen we snel inspringen en eventueel kleine aanpassingen maken waardoor ECO200 optimaal rendement blijft opleveren. Het systeem is ook uit te breiden met bijvoorbeeld monitoring van het elektriciteitsverbruik, gasverbruik, warmtelevering aan de woning en de opbrengst van de zonnepanelen.

Bekijk de informatiefilm:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Aanhef:

Contact via:

Laatste Nieuws

Zonnepanelen? U kunt nog steeds de BTW terugvragen!
05-12-2016 00:00:00

De regeling waarbij consumenten recht hebben op teruggave van de BTW over zonnepanelen, is nog steeds van kracht! Een financieel zeer interessante regeling, waarbij consumenten al snel 600 euro van de belastingdienst kunnen terugvorderen.

6 miljard voor SDE+ 2017 voorjaarsronde
04-12-2016 00:00:00

Het kabinet stelt een verplichtingenbudget open van € 6 miljard in de voorjaarsronde SDE+ 2017. De voorjaarsronde zal lopen van 7 maart tot en met 30 maart 2017. In de najaarsronde wil het kabinet een zelfde bedrag van € 6 miljard openstellen. Het kabinet neemt daarover een definitief besluit na de sluiting van de voorjaarsronde.